Sportaanbieders Zwembaden Events

Sport Awards Rotterdam-Rijnmond

header

SPORT AWARDS ROTTERDAM-RIJNMOND

Op 11 december 2017 gaat Rotterdam de sport weer op een welverdiend erepodium zetten tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Vorig jaar was voor het eerst het majestueuze ss Rotterdam het toneel waar vele mooie, ontroerende, spannende en enerverende sportmomenten uit het jaar 2016 de revue passeerden. En ook dit jaar is dit mooie, Rotterdamse icoon de plaats waar het allemaal gaat gebeuren. De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden uitgereikt aan de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sportcoach van 2017. Ook de Gehandicaptensportprijs wordt overhandigd. Half november maken we via RTV Rijnmond de genomineerden bekend.

TERUGBLIK EDITIE 2016

Sparta leverde dit vorig jaar de Sportman van het jaar. Met zijn 24 goals in de Jupiler League een verdiende titel voor Thomas Verhaar. Daarbij kreeg de ploeg van Alex Pastoor uit handen van burgemeester Aboutaleb de Sport Award Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2016 uitgereikt. Zij lieten hiermee Feyenoord en Excelsior’20 achter zich.

Boksster Nouchka Fontijn kreeg onder andere voor haar bijzondere prestatie op de Olympische Spelen in Rio de award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond. Als eerste Nederlandse boksster die ooit aan de Spelen deelnam, kwam ze thuis met een zilveren medaille.

sportvrouw

Ook beloond voor een spraakmakende prestatie werd sportcoach Raemon Sluiter. Hij bracht pupil Kiki Bertens tot de halve finale op Roland Garros en kreeg daarvoor de award Sportcoach Rotterdam-Rijnmond 2016 uitgereikt door twee jonge, talentvolle tafeltennissers van Twenty-one Up.

De 14-jarige Fleur Maas, spelend voor Victoria Squash Rotterdam, ontving uit handen van het sporttalent van vorig jaar, Marieke Keijser de award voor sporttalent van het jaar. Dit jonge squashtalent heeft nu al een indrukwekkende staat van dienst. Als lid van het eliteprogramma van de Nederlandse Squash Bond wordt deze meervoudig Nederlands Jeugdkampioen klaargestoomd voor een internationale squash-carrière.

sporttalent

De award voor Sportvrijwilliger staat voor al die vrijwilligers die het sporten in Rotterdam-Rijnmond mogelijk maken. Dit jaar is de bijzondere inzet van vrijwilliger Tom Wolbrink uitgelicht. Met zijn enthousiasme en focus wist hij met weinig middelen de wijk Feijenoord warm te krijgen voor korfbal.

Ook Rotterdam Basketbal valt in de prijzen. Niels Vermeule ontving namens de club uit Prins Alexander de Gehandicaptensportprijs voor hun G-FORCE team uit handen van NBA-kampioen Francisco Elson. G-FORCE biedt trainingen en wedstrijden aan jeugd en volwassenen met een verstandelijke beperking.

RTV Rijnmond heeft 17 december 2016 uitgebreid verslag gedaan van de uitreiking via radio en tv. In onderstaande korte registratie zie je alle winnaars van 2016 nog eens voorbij komen.

De gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond organiseren jaarlijks samen dit event waar mensen uit de verenigingssport, topsport, politiek en het bedrijfsleven elkaar zullen treffen.

 

sponsorscontact

facebookinstagramtwitter