Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

fanzone

Mooier kán niet! Wat een prachtige afsluiting van het EK Vrouwenvoetbal.

Rotterdam feliciteert de Oranje Leeuwinnen met deze historische prestatie!

Het toernooi begon in Rotterdam eigenlijk al op 7 april. Precies 100 dagen voor de officiële aftrap werd Rotterdam langzaam klaargestoomd voor het EK Vrouwenvoetbal. Op scholen, verenigingen, pleintjes, velden, tijdens evenementen en wedstrijden: ons Oranjeteam was er om het vrouwenvoetbal onder de aandacht te brengen.

Zo was er elke vrijdag een Football Friday. Je kon kaartjes winnen door in je voetbalshirt naar kantoor te komen of door een EK-paasei te vinden die in de openbare ruimte was verstopt. Ook werd er fanatiek getafelvoetbald in o.a. de Markthal en een potje Headis gespeeld tijdens één van de vele sportevenementen in de stad.

Onze Oranjebakfiets heeft heel wat kilometers afgelegd om in alle hoeken van Rotterdam het Oranjegevoel te verspreiden. Het aantal high fives uitgedeeld door Mascotte Kicky is ontelbaar.

Een heel leuk evenement was het Meidenvoetbaltoernooi. Dat begon in de wijken en eindigde in het Haagse Ado-stadion voor de landelijke finale.
En als je denkt dat een balletje hooghouden echt iets voor jongens is, heb je het mis. Onze Rotterdamse kampioenen Ashanti en Nawal plaatsen zich voor de landelijke Keepie Uppie finale, waar uiteindelijk Utrecht met een score van 265 keer hooghouden in 90 sec. met de beker naar huis ging.
De Keepie Uppie finale vond plaats in de rust van de uitzwaaiwedstrijd van onze Leeuwinnen tegen Schotland in het Spartastadion. Hier, te gast bij Sparta, vonden ook vier groepswedstrijden plaats en een kwartfinale, waaronder de eerste wedstrijd van Nederland tegen Denemarken. Vanaf de Fanzone op het Kruisplein werd de Nederlandse spelersbus naar het stadion begeleid door een mooie oranjestoet van fans.
En voor wie geen kaarten had, kon de wedstrijd ook bekijken in de fanzone op het Kruisplein.
De enthousiaste groep vrijwilligers waren hierbij onmisbaar.

Dit is slechts een greep uit de vele voetbalactiviteiten die wij de afgelopen maanden in aanloop naar het EK hebben georganiseerd. Het Vrouwenvoetbal staat op de kaart en daar zijn wij ons Oranje Dreamteam heel dankbaar voor! Maar ook alle enthousiaste oranjefans, sportclubs en (vrouwen)voetballers: dank voor jullie bijdrage aan WEURO2017!

 

Foto-impressie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Algemeen Dagblad