Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Over ons

Het platform RotterdamSport.nl is opgezet door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport. Doel van het platform is om Rotterdammers te enthousiasmeren voor sport en bewegen en ze wegwijs te maken in het Rotterdamse sportaanbod.

 

Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam zet in op een economisch sterke en duurzame stad met aantrekkelijke wijken. Daarom stimuleert de gemeente onder andere het sportieve en recreatieve klimaat in Rotterdam. Dit doen we door een breed aanbod van voorzieningen en activiteiten te faciliteren, zodat iedereen kan bewegen en sporten op zijn eigen niveau of op een manier die past bij zijn of haar behoeften.

www.rotterdam.nl

Rotterdam Sportsupport

Rotterdam Sportsupport staat voor de kracht van sportverenigingen en hun bijdrage aan een beter Rotterdam. De organisatie gaat voor een stad waar iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen. Rotterdam Sportsupport kent de lokale situaties en ondersteunt, stimuleert en faciliteert de Rotterdamse breedtesport met experts en toonaangevende programma’s.

www.rotterdamsportsupport.nl

Rotterdam Topsport

Wereldwijd is er een handvol steden waar sport simpelweg in het DNA zit. Rotterdam is er één van. Een indrukwekkend trackrecord van internationaal aansprekende evenementen, als de start van de Tour de France, het WK Turnen, het WK Beachvolleybal de NN Marathon en de hippische sport van het CHIO Rotterdam. Ieder jaar presteren we het weer om Rotterdam in de spotlights te zetten met een keur aan sportactiviteiten en -evenementen.

Maar buiten het blikveld van media en publiek verricht Rotterdam Topsport veel werk dat minstens even belangrijk is. Achter de schermen werken we hard om Rotterdam als topsportstad te profileren en daarnaast het Nederlandse topsportklimaat op lokaal en (inter)nationaal niveau te promoten en te verbeteren. Samen met het gemeentebestuur, Sport en Cultuur, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport hebben we sinds 2002 een voortrekkersrol om van Rotterdam dé Sportstad van Nederland te maken. Zo hebben we samen al grote internationale evenementen georganiseerd en EK’s en WK’s naar onze stad weten te halen.

Sportverenigingen krijgen een steeds betere ondersteuning en dat is ook terug te zien in de stijgende lijn van prestaties van topsportverenigingen. In de stad zelf proberen we door ‘side events’ zowel in buurten (pleintjes) als op scholen de combinatie topsport-breedtesport te stimuleren en daarmee de Rotterdamse sportparticipatie te verhogen.

De missie van Rotterdam Topsport luidt:
Het bereiken en versterken van de nationale en internationale positionering van Rotterdam als toonaangevende sportstad, waarin de sportinfrastructuur en het organiserend vermogen optimaal zijn ontwikkeld.

www.rotterdamtopsport.nl