Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Rotterdam Voetbalt.

Dit is hét jaar van de voetbalvrouwen en – meiden. Rotterdam is gastvrouw van het EK Vrouwenvoetbal 2017. Als één van de zeven speelsteden ontvangt Rotterdam op 20 juli de Oranje Leeuwinnen in Het Kasteel waar wordt gestreden tegen Denemarken. En Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als er rondom dit voetbalspektakel niet allerlei gave voetbalactiviteiten georganiseerd worden.
Dussss….. doe mee aan het Rotterdams Kampioenschap Meidenvoetbal,  de Football Fridays en Keepie Uppie of bezoek de Fanzone tijdens het EK. Het is voetbal, voetbal en nog eens voetbal in Rotterdam. Dus dat wordt scoren dit jaar!

rotterdam voetbalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 mei:  KICK OFF OLDSTARS WALKING-FOOTBALL
Op woensdag 10 mei tekenen verschillende partijen waaronder Rotterdam Sportsupport, WMO Radar, het Nationale Ouderenfonds en de Gemeente Rotterdam de intentieverklaring om wandelvoetbal op de Rotterdamse kaart te zetten. Bij deze vorm van voetbal mag niet gerend worden en is daarom vooral bedoeld voor 60plussers die fit willen blijven, maar waarvoor het reguliere voetbal te intensief is geworden. Daarbij heeft wandelvoetbal ook een sterke sociale component. Meer informatie over (het opzetten van) een Oldstarsteam en Walking Football vind je hier.

12 mei: VOETBALFESTIVAL ROTTERDAM
vrijdag 12 mei is het voetbalfestival in het Sparta Stadion! Schrijf je samen met je vriendinnen of moeder in voor deze speciale meidenvoetbaldag dat in het teken staat van het EK Vrouwenvoetbal! Er zijn verschillende voetbalspellen, EK-quizjes en er is zelfs een voetbaltraining voor moeders! Je gaat bovendien naar huis met een goodiebag met twee gratis kaartjes voor een oefeninterland van de Oranje Leeuwinnen!
Lees hier meer over deze topdag en schrijf je in. Deelname is gratis.

26 mei: ROTTERDAMS KAMPIOENSCHAP MEIDENVOETBAL
Let op: het toernooi is verplaatst naar 26 mei vanaf 16:30 uur in het stadion van Excelsior
Trommel je vriendinnen, clubgenoten, klasgenootjes of buur(t)meisjes op en stel een team samen van minimaal 7 speelsters. Er zijn twee leeftijdscategorieën: meiden 8 t/m 12 jaar en meiden 13 t/m 16 jaar. Tijdens het Rotterdams Kampioenschap Meidenvoetbal speel je 7 tegen 7.
Er mogen maximaal 5 speelsters lid zijn van de KNVB. De voorronden zijn in de voorjaarsvakantie:

vrijdag 26 mei 2017
Excelsior Stadion Rotterdam

De finale wordt gespeeld op 11 juni op het schouwburgplein tijdens 010MOVES.
De winnaars krijgen, naast eeuwige roem 😉 10 tickets voor de wedstrijd Nederland-Denemarken op 20 juli in het Spartastadion!
Schrijf je team hier in en doe mee met het leukste toernooi van Rotterdam.
Na inschrijving krijgen jullie een bevestiging en alle benodigde informatie. Heb je vragen? Stuur dan een email naar Daniëlle: d.everling@rotterdam.nl

KEEPIE UPPIE
Hoe vaak hou jij de bal hoog in 90 seconden? Laat je skills zien tijdens Keepie Uppie. Dit jaar zijn we op zoek naar de Rotterdamse Keepie Uppie Princess (t/m 12 jaar) en Queen (13 t/m 16 jaar).
Op verschillende plekken in de stad vinden de voorrondes plaats. De Rotterdamse finale is tijdens 010MOVES op zondag 11 juni op het Schouwburgplein. De 20 beste meiden uit beide categorieën strijden hier voor de Princess en Queen titel en zullen Rotterdam vertegenwoordigen in de landelijke finale in Utrecht op 16 juli. Keepie Uppie spelregels 2017

GRATIS LESPAKKET VOOR SCHOLEN
Om te vieren dat het Europees Kampioenschap voor vrouwen dit jaar in Nederland is, brengt de organisatie van het EK het lespakket Kicken! uit. Met dit lespakket kom je, of je nou een jongen of meisje bent, spelenderwijs meer te weten over het EK en over voetbal in het algemeen. Of het nu in de gymles is, of in het klaslokaal (of allebei). Het materiaal bestaat uit: verschillende lessuggesties, werkvormen en filmpjes voor de onder-, midden- en bovenbouw. Voor ieder wat wils en super leuk. Kicken!
Dus het enige huiswerk wat jij hebt: geef morgen de link www.lespakketkicken.nl door aan je juf of meester.


De laatste updates van alle activiteiten vind je op deze site. Dus stay tuned! Of volg ons op Facebook /rotterdamsportstad