Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

Sportentocht Overschie (9 t/m 16 september 2017)

Sportentocht Overschie brengt kinderen in beweging

Gave dansmoves leren, bootcampen in het water, een bal hooghouden of op avontuur bij de scouting. Dit, en nog veel meer, kan tijdens de Sportentocht in Rotterdam-Overschie. Van 9 tot en met 16 september 2017 kunnen basisschoolkinderen gratis kennismaken met sport, beweging en sportverenigingen in hun buurt.

De Sportentocht in Overschie vindt dit jaar voor het eerst plaats en wordt georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek. Meer dan 10 sportaanbieders in Overschie zetten hun deuren open, zodat kinderen een week lang elke dag een sport kunnen uitproberen. Zij kunnen onder meer meedoen met dans, voetbal, thaiboksen, paardrijden en tennis.

Via school ontvangen kinderen van groep 1 tot en met 8 een stempelkaart. Wie tijdens de Sportentocht aan een sport meedoet krijgt een stempel. Sportievelingen vallen in de prijzen. Zij kunnen bijvoorbeeld een sportlidmaatschap winnen.

De Sportentocht in Rotterdam-Overschie wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam SportsupportSchoolsport010, LekkerFit en WMO Radar.
De afsluiting en prijsuitreiking van de Sportentocht Overschie vindt plaats tijdens het Funpark in het Sidelingepark op 16 september. Tijdens dit evenement, dat van 10.00 tot 17.00 uur duurt, zijn er verschillende sportactiviteiten, demo’s, workshops en springkussens.

Klik op onderstaande link voor het volledige programma van de Sportentocht Overschie:
Boekje Overschie 2017

Jeugdsportfonds
Wil je lid worden van een vereniging maar kunnen je ouders het lidmaatschapsgeld
niet betalen? Bij veel deelnemende verenigingen is het mogelijk
een beroep te doen op het Jeugdsportfonds. Kijk voor meer informatie op
www.jeugdsportfonds.nl of vraag ernaar op school.