Sportaanbieders Zwembaden Gymzalen Sporthallen Agenda Zoek je sport

WK TRIATHLON & MORE

 

ITU WORLD TRIATHLON
Zwemmen, wielrennen en hardlopen… Dit jaar vindt voor de eerste keer de Grand Final van de ITU World Triathlon in Nederland plaats. En Rotterdam heeft deze primeur! Van 14 t/m 17 september is Rotterdam the place to be. Of je nou deelnemer bent, toeschouwer of vrijwilliger. Dit mag je niet missen. Blijf op de hoogte van dit topsportevenement.
SPORT VOOR IEDEREEN
En zoals je van Rotterdam mag verwachten: dit wordt een feest voor iedereen! Daarom worden er in aanloop naar het topsportevenement verschillende activiteiten georganiseerd voor groot en klein, jong en oud, geoefende sporters en beginners.  Zo biedt de Nederlandse Triathlon Bond clinics aan op Rotterdamse basisscholen. Verder is er een speciale Kids Experience en organiseerde de gemeente Rotterdam samen met de NTB verschillende Jeugd Triathlons.

KIDS EXPERIENCE
Op vrijdag 15 september is er speciale ‘Kids Experience’. In hartje Rotterdam, op en rondom de WK-venue, is een programma samengesteld voor kids tussen 8 en 16 jaar. De thema’s ‘zien, leren en doen’ staan centraal deze dag. Dus kom ook kijken naar topsport, leer Rotterdam beter kennen en ben zelf ook lekker actief bezig met de triathlon. Kijk voor meer info op deze website.

TRAIN JE ZWEMSLAG
Wil je nog oefenen voordat je aan de start van één van de zwemlopen van de Rotterdamse Jeugd Triathlons verschijnt? Dat kan natuurlijk in één van onze zwembaden! Kijk  voor een zwembad bij jou in de buurt op http://www.rotterdamzwemt.nl

ROTTERDAMSE JEUGD TRIATHLONS
Kinderen van 8 t/m 15 jaar konden meedoen aan verschillende Jeugd Triathlons. Deze bestonden uit zwemmen en lopen (de zwemlopen) of zwemmen, fietsen en lopen (mini-triathlons). De laatste van de reeks heeft woensdag 28 juni plaatsgevonden in Zevenkamp. Kijk hieronder voor de uitslagen en de terugblikken.

ZWEMLOOP AFRIKAANDERPLEIN
De eerste zwemloop was in en rond zwembad Afrikaanderplein. Timo was hier de snelste!
Kijk voor de overige uitslagen op: Uitslag Zwemloop Afrikaanderplein 31 maart 2017 en geniet nog even na met dit leuke filmpje!

ZWEMLOOP VAN MAANENBAD
Wat een heerlijke dag voor een zwemloop in het buitenbad! Een beetje koud was het water nog wel, maar dat mocht de pret niet drukken.
Sportfondsen Rotterdam Noord heeft een mooi filmpje gemaakt.

Kanjers

Het WK triatlon komt naar de stad. Vandaag een zwem-loop voor kids als opwarmertje. Het was er een supermooie dag voor. Water een beetje fris maar dat kon de pret niet drukken. Mooie prestatie van deze kanjers. Vind je ook niet? Binnenkort is er nog een echte mini triatlon bij onze collega's van recreatiecentrum Zevenkampse Ring. #triatlon #rotterdam

Geplaatst door Sportfondsen Rotterdam Noord op woensdag 10 mei 2017

De twaalf jarige Indy Konings was de snelste met een mooie tijd van 6:45 min.
Kijk hier voor de overige uitslagen:  Uitslag Zwemloop van Maanendbad – 10 mei 2017

SCHOLENTRIATHLON HOOGVLIET- SPIJKENISSE
In Hoogvliet vond op vrijdag 9 juni de 3e editie van de succesvolle ‘Scholentriathlon’ plaats.
Scholieren van meerdere scholen voor voortgezet onderwijs, het Zadkine College en een viertal basisscholen uit Hoogvliet gingen de sportieve uitdaging aan om alleen – of in estaffetvorm – een minitriathlon af te leggen. Klik hier voor het mooie fotoalbum gemaakt door Kim van ’t Verlaat

ZWEMLOOP VRIJENBURGBOS ROTTERDAM
De organisatie van deze zwemloop was in handen van 010 Swim Experience (www.010swim.nl)
Na 250 meter zwemmen in buitenwater, was het nog 2,5 km rennen naar de finish.
Met trots kunnen de deelnemers terugkijken op een knappe prestatie!

TRIATHLON ZWEMBAD ZEVENKAMPSE RING
In en om het zwembad aan de Zevenkampse Ring werd een sportief feestje gevierd afgelopen woensdag 28 juni.
Wat een leuke enthousiaste kinderen (en ouders) stonden er aan de start.
Er werd 100 meter gezwommen, 3 km gefietst en ook nog 800 meter hard gelopen in het park.
De aller snelste die dag was de 13-jarige Stan Lute, met een tijd van 0:14:18. Top gedaan Stan!
Maar we zijn trots op alle prestaties die dag. Samen hebben we er een mooie sportieve dag van gemaakt.
OPEN Rotterdam heeft er een leuk filmpje van gemaakt.

klik hier voor alle uitslagen triathlon Zevenkampse Ring